LATER-poli's gestart met uitnodigen broers en zussen

29-11-2018

29-11-2018 door info@skionlaterstudie.nl

Het afgelopen half jaar zijn alle LATER-poli’s begonnen met het uitnodigen van broers en zussen voor de SKION LATER Studie deel 2.

In totaal worden ruim 1700 broers en zussen uitgenodigd voor de SKION LATER Studie deel 2. Zij doen als “controlepersoon” mee aan de studie. Op deze manier kunnen we de gezondheid van mensen die als kind kanker hebben gehad vergelijken met de gezondheid van mensen die als kind geen kanker hebben gehad.

Broers en zussen, ook wel “siblings” genoemd, worden gevraagd om thuis een aantal vragenlijsten in te vullen. Daarnaast krijgen een aantal broers en zussen een uitnodiging om naar de LATER-poli te komen voor een echo en een ECG van het hart en om bloed af te staan.

Veelgestelde vragen
Kan ik nog mijn broer/zus aanmelden voor de SKION LATER Studie deel 2?
Nee, het is niet meer mogelijk om nieuwe of extra broers en zussen aan te melden voor de SKION LATER Studie. De broers en zussen die we nu uitnodigen, zijn ook uitgenodigd voor de SKION LATER Studie deel I in 2015. Er zijn voldoende deelnemers, dus we hebben niet meer broers en zussen nodig voor deze studie.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?
Van sommige broers en zussen zijn onze adresgegevens verouderd. De laatste keer dat we broers en zussen hebben uitgenodigd was in 2015, in het kader van de SKION LATER Studie deel 1, voor het LATER-vragenlijstonderzoek. Broers en zussen kunnen adreswijzigingen doorgeven via de LATER-poli van de survivor. De contactgegevens van de LATER-poli’s staan hier: https://www.skionlaterstudie.nl/meedoen/onderzoekslocaties/