Cecile Ronckers

Als epidemioloog ben ik gefascineerd door wat we kunnen leren uit de gegevens die we krijgen door onbaatzuchtige medewerking van grote groepen ex-patienten. Met al mijn rekenarij wil ik wat betekenen voor de mensen achter die gegevens. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Cecile Ronckers

Ik bestudeer de gevolgen van bestraling bij jonge kinderen en pubers. Daarbij betrek ik vakmensen uit verschillende disciplines: radiotherapeuten, kinderoncologen, artsen uit de “volwassen” specialismen, maar ook radiologen, stralingsfysici en radiobiologen. Zo kunnen we de resultaten van de SKION LATER Studie zo breed mogelijk toepassen: 1) voor optimale zorg voor survivors die last hebben van late effecten na de behandeling, 2) voor survivors die weinig of geen last hebben van late effecten en het prima redden zonder dat ze elk jaar naar de poli komen, en 3) voor kinderen die in de toekomst moeten worden bestraald voor kanker.
 

Tijdens mijn jeugd is een aantal kinderen in mijn omgeving behandeld voor kinderkanker. De manier waarop zij samen met hun families daarmee omgingen heeft een diepe indruk op me gemaakt. Het is een voorrecht te kunnen meewerken aan de SKION LATER Studie.Waarom ik meedoe:
Zwannie Sterenborg
Ingrid Westerhof
Floor van Leeuwen
Esther Radstaak-Brookman
Leontien Kremer
Wendeline Braaksma
Frederieke Cornelis
Anne de Wit
Wim Tissing
Liesbeth Bruinekool
André van Olphen
Daan Smit
Alex Wegman
Marry van den Heuvel-Eibrink
Monique Jaspers
Carel Jansen
Cecile Ronckers
Eline van Dulmen-den Broeder
Martha Grootenhuis
Jacqueline Loonen
Birgitta Versluys
Martine van Engelen en Herma Vermeulen
Barbara Nijman
Jaap den Hartogh
Ad Schepen
Dorine Bresters
Martine Raphael