Alex Wegman

Iedereen heeft recht op een goede en gezonde toekomst, ook na de behandeling! Van jongs af aan is muziek mijn passie en speelde ik vooral gitaar en daarnaast nog keyboard, orgel en drums. Ik had één droom: het conservatorium. Die weg daarnaartoe leek erg goed te gaan. Tot juli 2008. Ik kwam in een wereld terecht, waar eigenlijk niemand in terecht zou moeten komen. Ik kreeg de diagnose botkanker, oftewel een “Osteosarcoom”.

Alex Wegman

 

Er zat een bottumor in mijn linker bovenarm. Er begon een voorbehandeling van 5 chemo’s in 10 weken. Toen kwam er een operatie die mijn toekomst compleet veranderde, mijn arm moest worden geamputeerd. Daarna moest ik nog tot februari 2009 worden behandeld met chemo.

Nu, 3 jaar later na het einde van mijn behandeling, ben ik nog steeds schoon en doe ik wat ik het liefste doe: muziek maken. Sinds september 2011 studeer ik aan het conservatorium in Haarlem. Zonder al die onderzoeken was mijn kans om ooit nog muziek te kunnen maken veel kleiner en had ik dit misschien niet eens meer kunnen schrijven!Waarom ik meedoe:
Zwannie Sterenborg
Ingrid Westerhof
Floor van Leeuwen
Esther Radstaak-Brookman
Leontien Kremer
Wendeline Braaksma
Frederieke Cornelis
Anne de Wit
Wim Tissing
Liesbeth Bruinekool
André van Olphen
Daan Smit
Alex Wegman
Marry van den Heuvel-Eibrink
Monique Jaspers
Carel Jansen
Cecile Ronckers
Eline van Dulmen-den Broeder
Martha Grootenhuis
Jacqueline Loonen
Birgitta Versluys
Martine van Engelen en Herma Vermeulen
Barbara Nijman
Jaap den Hartogh
Ad Schepen
Dorine Bresters
Martine Raphael