André van Olphen

Ik hoop dat ik een klein puzzelstukje kan zijn in onderzoek naar kinderkanker. Zodat kinderen beter kunnen worden voorbereid op en begeleid tijdens de moeilijke tijd gedurende hun ziekte en er meer vragen kunnen worden beantwoord dan in mijn jeugd mogelijk was.

André van Olphen

Toen ik zo’n 35 jaar geleden een hersentumor kreeg was ik pas elf jaar oud. Ik werd geopereerd en ongeveer zestien keer bestraald. Niemand kon me toen vertellen wat ik er aan over zou houden. Ze dachten bijvoorbeeld dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Gelukkig was dat niet waar.

Na verloop van tijd kwam ik met nieuwe issues te zitten, die pas later een rol gingen spelen, zoals kan ik bijvoorbeeld nog wel kinderen krijgen? Het voelde na de revalidatie een beetje als zwemmen in het diepe zonder hulpmiddelen. Niemand die mij kon vertellen met welke zwemslag ik me het beste kon redden. Op de PLEK-poli begrepen ze mij, omdat ze heel veel survivors zien.

Ik vind het een fijne gedachte dat door mijn hulp aan dit onderzoek, ik een ander een sprankje van hoop kan geven, door mijn verhaal of door de inzichten die ze door de “SKION LATER studie” krijgen. 

Natuurlijk levert mij de jaarlijkse gang naar de PLEK-poli ook een vorm van zekerheid op. Elke keer wordt toch gekeken of alles het nog naar behoren doet en eventueel mijn medicijnen aangepast als het nodig is.

Nog mooier zou natuurlijk zijn dat er mede door dit onderzoek de ziekte kanker bij kinderen kan worden voorkomen, of de behandelingen beter aanslaan en minder bijwerkingen hebben.Waarom ik meedoe:
Zwannie Sterenborg
Ingrid Westerhof
Floor van Leeuwen
Esther Radstaak-Brookman
Leontien Kremer
Wendeline Braaksma
Frederieke Cornelis
Anne de Wit
Wim Tissing
Liesbeth Bruinekool
André van Olphen
Daan Smit
Alex Wegman
Marry van den Heuvel-Eibrink
Monique Jaspers
Carel Jansen
Cecile Ronckers
Eline van Dulmen-den Broeder
Martha Grootenhuis
Jacqueline Loonen
Birgitta Versluys
Martine van Engelen en Herma Vermeulen
Barbara Nijman
Jaap den Hartogh
Ad Schepen
Dorine Bresters
Martine Raphael